Games2020 - 6. játékelméleti világkongresszus - 2021. július 19. és 23.

2021.07.20 | 13:19
Games2020 - 6. játékelméleti világkongresszus - 2021. július 19. és 23.

Budapesten találkoznak a világ játékelméleti kutatói a KRTK közreműködésével.

Milyen döntéselméleti játszmák befolyásolják a kooperációt és a korrupciót? Hogyan alakul a közösségi adatok gazdaságtana? Milyen adományozási dinamikákra érdemes számítani a közösségi finanszírozásban? Hogyan racionalizálják az emberek múltbeli döntéseiket és milyen stratégiai modellek mentén lehet bújócskázni a hálózatokban?

Ezek a kérdések csak ízelítőt adnak a 6. játékelméleti világkongresszus, vagyis a World Congress of the Game Theory Society témáiból, amelyet idén Budapesten rendeznek meg július 19. és 23. között a tudományág legrangosabb kutatói és szakértői számára. A hibrid módon, vagyis személyes és virtuális formában megrendezett fórumon olyan nevek vesznek részt, mint a Nobel-emlékdíjas Oliver Hart, a megbízó-ügynök probléma egyik megfogalmazója, aki előadásában a kilépési és bevonási stratégiák viszonylagos hatékonyságát vázolja fel kompetitív környezetben; Matthew O. Jackson ismert hálózatkutató, a The Human Network című sikerkönyv szerzője, aki előadásában azt mutatja be, hogy az ismételt játékok közötti interakciók hogyan befolyásolják a kooperációt és korrupciót; vagy Hervé Moulin francia matematikus-közgazdász, aki a valószínűségi szavazás dilemmáit járja körbe.

Az eseményről itt lehet bővebben tájékozódni

A Qubit cikke az eseményről - Radó Nóra

« Vissza a listához

Eseménynaptár

H

K

Sz

Cs

P

Szo

V

29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
2024 Május

Kiemelt híreink

Az ″OTKA″ kutatási témapályázatok, a posztdoktori valamint fiatal kutatói kiválósági program 2021. évi nyertesei

Az ″OTKA″ kutatási témapályázatok, a posztdoktori valamint fiatal kutatói kiválósági program  2021. évi nyertesei A koronavírus okozta válsághelyzetben tovább nőtt a kutatói életpálya különböző szakaszaira kiírt OTKA-pályázatok keretösszege, hiszen a kutatások támogatására minden eddiginél nagyobb szükség van. Több mint 330 kutató és kutatócsoport nyert összesen 12 milliárd forint támogatást az elkövetkező 3 vagy 4 évre a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett alapkutatási pályázatokon. Az egyéni kutatókat és kutatócsoportokat megcélzó, úgynevezett OTKA-típusú programok a legkülönbözőbb kutatói kezdeményezésű projektek finanszírozásával, három pályázati kategóriában segítik a hazai tudományos élet legkiválóbb kutatóinak szakmai fejlődését, eredményeit és nemzetközi elismertségét.

Óvári Ágnes a Waste Management szakfolyóiratban megjelent új tanulmány társszerzője

Óvári Ágnes a Waste Management szakfolyóiratban megjelent új tanulmány társszerzője This study focuses on a comprehensive sustainability assessment of the management of the organic fraction of municipal solid waste in Ghent (Belgium), Hamburg (Germany) and Pécs (Hungary). A sustainability assessment framework has been applied to analyse social, environmental, and economic consequences at the midpoint level (25 impact categories) and at the endpoint level (5 areas-of-protection).

Nagy Gábor, Rácz Szilárd és Jóna László tanulmányai a Magyar Urbanisztikai Társaság kötetében

Nagy Gábor, Rácz Szilárd és Jóna László tanulmányai a Magyar Urbanisztikai Társaság kötetében Városok - Tervezés - Ingatlanpiac: Az urbanisztika aktuális kérdései. Szerkesztette: Salamin Géza - Tóth Bálint. Budapest, 2021.

További híreink »